Omgeving:
Les Savonniers ligt op de grens van de Lot en de Tarn et Garonne. Dit gebied kenmerkt zich door de prachtige natuur, de enorme gastvrijheid van zijn bewoners en het hoge aantal zonuren (2400). De Tarn et Garonne wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd.
Doordat het gebied doorsneden is met kleine weggetjes biedt de auto een uitgelezen mogelijkheid om het gebied te verkennen.

Wandelen en fietsen;
Wij zijn zelf fervente e-bikers en wandelaars
De Tarn et Garonne en de Lot zijn  een paradijs voor wandelaars en fietsers
Doordat domaine Les Savonniers midden in een rustiek landelijke omgeving ligt, kunnen er direct vanuit huis vele verrassende wandelingen en fietstochten gemaakt worden. Van een klein rondje voor het ontbijt tot volledige dagtochten . Kaartmateriaal en gps bestanden zijn aanwezig.

Voor e-bikers, mountainbikers en wielrenners  is de omgeving een waar paradijs .Wij hebben vele fraaie fietsroute voor de e-bike in gps formaat voorhanden.
Hoe u zich ook beweegt in de Tarn et Garonne,  u zult geïmponeerd zijn door de prachtige en ongerepte natuur.

Kanovaren;
Kano’s huren kunt u op verscheidene plaatsen in de Aveyron en de Lot op ca. 30 minuten van de camping. Hier vaart u de mooiste route van misschien wel heel Frankrijk, tussen de imposante rotsen met prachtige uitzichten. Ook goed te doen met jongere kinderen.

Paardrijden;
Er zijn  een aantal maneges in de omgeving. Zij kunnen dagtochten aanbieden, waarbij de wat oudere kinderen ook mee kunnen.

Ook zijn er een tweetal klimparken in de omgeving. Absolute topper voor  de kinnderen (en vaak ook de ouders).

Behalve deze sportieve activiteiten zijn er vele andere mogelijkheden om een leuke dag door te brengen. De vele gezellige marktjes, uitstapje naar een wijngaard, grotten bezoeken, leuke dorpjes en steden. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden.
Ook is er  voldoende foldermateriaal aanwezig van de te plannen activiteiten.

02-saint-antonin-noble-val-markt
04-albi-musee-toulouselautrec
08-kayakken-aveyron
01-saint-antonin-noble-val
05-saint-cirque-lapopie
07-golf-du-toche
06-bruniquel
09-vide-grenier
03-albi